Peruskurssi

Kevään 2024 peruskurssi
Päivitetty 20.12.2023

Arctic Taekwon-Do ry järjestää Taekwon-Don alkeisiin opastavan peruskurssin kaksi kertaa vuodessa.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä

Syksyn peruskurssi käynnistyy sunnuntaina 28.1.2024 klo 18.00 alkaen!
Kurssi on tarkoitettu aikuisille sekä vähintään 8-vuotiaille junioreille.

HARJOITUSAJAT
Kurssi kokoontuu kahdesti viikossa:
KE klo 18:30-20:00
SU klo 18:00-19:30

OPETTAJAT
Jouni Aartola 5. Dan ja Risto Väliahdet 1. Dan

Harjoitukset järjestetään Ounasvaaran peruskoulun liikuntasaleissa osoitteessa Poropolku 7 (sisäänkäynti Ounasvaarantien puolelta, Kauppakeskus Ounaksen suunnalta). Mukaan voi tulla 18.2. saakka.

Peruskurssin tavoitteena on antaa perustaidot turvalliseen lajiharjoitteluun sekä aloittaa kamppailu-urheilulle ominaisten fyysisten valmiuksien muokkaaminen. Lisäksi peruskurssilla saa valmiudet osallistua ensimmäiseen vyökokeeseen. Vyökokeen suorittaneet voivat jatkossa osallistua seuran muille harjoitusvuoroille, sekä Suomen ITF Taekwon-Do liiton järjestämiin tapahtumiin. (Lisenssi, seuran jäsenyys ja jatkokurssilaisten harjoittelumaksu erikseen.)

Kurssin hinta:
110€/henkilö, saman talouden toinen jne, osallistuja 75€/henkilö
Maksu sisältää harjoituspuvun ja valkoisen vyön.

Kaikukorttilaisille on varattuna viisi (5) paikkaa junioreille. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Puku ostettavissa erikseen.

Lajiin voi käydä tutustumassa kolme harjoituskertaa maksutta. Lisätietoa Taekwon-Don harrastajalta perittävistä maksuista näet Maksut-sivulta. Kurssin kesto on noin 4kk ja sen päätteeksi järjestetään mahdollisuus osallistua ensimmäiseen vyökokeeseen. Varusteiksi riittävät normaalit sisäliikuntavaatteet sekä juomapullo.

Peruskurssin maksu suoritetaan Arctic Taekwon-Do ry tilille FI45 5640 0220 2765 91 viitenumerolla 24 12010.
Eräpäivä on 28.2.2023. Ota maksusta kuitti mukaan ja näytä harjoituksissa opettajalle. Mikäli tarvitset erämaksujärjestelyjä, ole yhteydessä rahastonhoitajaan.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä

Taekwon-Do?

Taekwon-Do on Koreasta kotoisin oleva kamppailu-, itsepuolustus- ja taistelulaji. Kirjaimellisesti nimi Taekwon-Do tarkoittaa jalan ja käden tietä. Taekwon-Don juuret ovat useissa erilaisissa korealaisissa, kiinalaisissa ja japanilaisissa taistelulajeissa. Taekwon-Do:n harjoittelu voidaan jakaa viiteen eri osa-alueeseen: perustekniikka, liikesarjat, ottelu, murskaus- ja kovetusharjoitteet sekä itsepuolustus. Taekwon-Do on useille harrastajilleen enemmän kuin tavallinen harrastus, monille se on elämäntapa.

Taekwon-Don aloittaminen?
Taekwon-Do sopii kaiken ikäisille harrastajille, eikä sen aloittaminen vaadi yliluonnollista notkeutta tai muita huippu-urheilijan ominaisuuksia. Ihmiset yleensä yllättyvät Taekwon-Doa kokeillessaan huomatessaan, miten nopeasti he edistyvät. Taekwon-Do perustuu kehon luonnollisiin reaktioihin ja liikeratoihin - siksi se on nopeasti opittavissa.

Aerobisten kuntoharjoitteiden, venytysliikkeiden ja monipuolista harjoitusta keholle antavan perustekniikkatreenin myötä Taekwon-Do tarjoaa harrastajalleen täydellisen kuntoilumuodon.

Taekwon-Don aloittaminen on helppoa, koska mitään erikoisvarusteita ei tarvita. Harjoittelun voi aloittaa missä tahansa liikunnallisessa asusteessa. Peruskurssille voi osallistua, olipa tämän hetkinen kunto tai notkeus minkälainen tahansa!

Käy tutustumassa Suomen ITF Taekwon-Do ry:n nettisivuilta lajiesittelyvideoon!
http://www.taekwon-do.fi/

Peruskurssin tavoitteita lapsille:

- Leikkejä, pelejä sekä kehon koordinaatioita ja motoriikka kehittäviä harjoitteita
- Kehittää lapsen sosiaalisuutta sekä keskittymiskykyä
- Oppia olemaan vahingoittamatta harjoitustovereita ja hallitsemaan voimankäyttöä
- Kohottaa itsetuntoa

Peruskurssin tavoitteita aikuisille:

- Mukava liikuntamuoto, joka samalla kehittää motoriikkaa ja kehonhallintaa
- Oppia perusteet itsepuolustuksesta sekä saada uusia ystäviä
- Tarjoaa uusia haasteita ja hyvän vastapainon arjen ja työelämän paineille
- Taekwon-Doa voi harrastaa yksilöllisesti aina kuntoilusta kilpaurheilutasolle