Peruskurssi

Syksyn 2019 peruskurssi
Päivitetty 8.8.2019

Arctic Taekwon-Do ry järjestää Taekwon-Don alkeisiin opastavan peruskurssin noin kaksi kertaa vuodessa.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä

Seuraava peruskurssi alkaa Rovaniemellä tiistaina 27.8.2019 klo 18:45 alkaen! Kurssi on avoin aikuisille sekä vähintään 8-vuotiaille junioreille. Harjoituksia tullaan eriyttämään aikuisten ja junioreiden kesken. Aikuisten ryhmä harjoittelee itsepuolustuspainotteisesti. Harjoitusajat ovat tiistaisin klo 18:45-20:00 ja sunnuntaisin klo 18:00-19:30 Ounasvaaran peruskoulun liikuntasaleissa (sisäänkäynti Ounasvaarantien puolelta, Kauppakeskus Ounaksen suunnalta). Mukaan voi tulla kolmen viikon ajan eli 17.9. saakka.

Peruskurssin tavoitteena on antaa perustaidot turvalliseen lajiharjoitteluun ja aloittaa fyysisten ominaisuuksien muokkaus lajiomaisilla harjoitteilla. Lisäksi peruskurssilla saa valmiudet osallistua ensimmäiseen vyökokeeseen. Vyökokeen suorittaneet voivat jatkossa osallistua seuran muille harjoitusvuoroille, sekä Suomen ITF Taekwon-Do liiton järjestämiin tapahtumiin. (Lisenssi, seuran jäsenyys ja jatkokurssilaisten harjoittelumaksu erikseen.)

Kurssin hinta on 70€/hlö ja samasta perheestä seuraavat osallistujat 50€/hlö. Lajiin voi käydä tutustumassa kaksi harjoituskertaa maksutta. Lisätietoa Taekwon-Don harrastajalta perittävistä maksuista näet Maksut-sivulta. Kurssin kesto on noin 4kk riippuen kurssilaisten harjoitusaktiivisuudesta. Varusteiksi riittävät normaalit sisäliikuntavaatteet sekä juomapullo. Peruskurssin opettajina toimivat Tero Paakkari 3 .Dan (aikuiset) ja Suvi Wanswett 1. Dan (juniorit).

Peruskurssin maksu suoritetaan Arctic Taekwon-Do ry tilille FI45 5640 0220 2765 91 erikseen ilmoitettavalla viitenumerolla. Ota maksusta kuitti mukaan ja näytä harjoituksissa opettajalle.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä

Taekwon-Do?

Taekwon-Do on Koreasta kotoisin oleva kamppailu-, itsepuolustus- ja taistelulaji. Kirjaimellisesti nimi Taekwon-Do tarkoittaa jalan ja käden tietä. Taekwon-Don juuret ovat useissa erilaisissa korealaisissa, kiinalaisissa ja japanilaisissa taistelulajeissa. Taekwon-Do:n harjoittelu voidaan jakaa viiteen eri osa-alueeseen: perustekniikka, liikesarjat, ottelu, murskaus- ja kovetusharjoitteet sekä itsepuolustus. Taekwon-Do on useille harrastajilleen enemmän kuin tavallinen harrastus, monille se on elämäntapa.

Taekwon-Don aloittaminen?
Taekwon-Do sopii kaiken ikäisille harrastajille, eikä sen aloittaminen vaadi yliluonnollista notkeutta tai muita huippu-urheilijan ominaisuuksia. Ihmiset yleensä yllättyvät Taekwon-Doa kokeillessaan huomatessaan, miten nopeasti he edistyvät. Taekwon-Do perustuu kehon luonnollisiin reaktioihin ja liikeratoihin - siksi se on nopeasti opittavissa.

Aerobisten kuntoharjoitteiden, venytysliikkeiden ja monipuolista harjoitusta keholle antavan perustekniikkatreenin myötä Taekwon-Do tarjoaa harrastajalleen täydellisen kuntoilumuodon.

Taekwon-Don aloittaminen on helppoa, koska mitään erikoisvarusteita ei tarvita. Harjoittelun voi aloittaa missä tahansa liikunnallisessa asusteessa. Peruskurssille voi osallistua, olipa tämän hetkinen kunto tai notkeus minkälainen tahansa!

Peruskurssin tavoitteita lapsille:

- Leikkejä, pelejä sekä kehon koordinaatioita ja motoriikka kehittäviä harjoitteita
- Kehittää lapsen sosiaalisuutta sekä keskittymiskykyä
- Oppia olemaan vahingoittamatta harjoitustovereita ja hallitsemaan voimankäyttöä
- Kohottaa itsetuntoa

Peruskurssin tavoitteita aikuisille:

- Mukava liikuntamuoto, joka samalla kehittää motoriikkaa ja kehonhallintaa
- Oppia perusteet itsepuolustuksesta sekä saada uusia ystäviä
- Tarjoaa uusia haasteita ja hyvän vastapainon arjen ja työelämän paineille
- Taekwon-Doa voi harrastaa yksilöllisesti aina kuntoilusta kilpaurheilutasolle