Taekwon-Don MM-mitaleita Lappiin

ITF Taekwon-Don maailmanmestaruuksista miteltiin Italian Jesolossa 27-31.5.2015. Viiden kilpailupäivän aikana kilpailtiin Taekwon-Don viidessa eri kategoriassa: liikesarjat, ottelu, erikoistekniikkamurskaus, voimamurskaus ja näytösottelu. MM-tittelit jaetaan erikseen sekä aikuisten että junioreiden (alle 18v) sarjoissa. Kaikkiaan kilpailijoita oli 1019 ja heitä tuli 52 eri maasta. Suomen maajoukkueen vahvuus oli 28 urheilijaa, joista junioreita oli yhdeksän.

Mitaleita Suomen joukkue saavutti kaikkiaan viisi: kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Lappilaisedustajista hopeaa voitti miesten alle 57 kiloisten ottelussa Jari Ramberg ja pronssia miesten 1. Dan -liikesarjakilpailussa Altti Laitinen. Ramberg on kaikkien aikojen ensimmäinen MM-finaaliin miesten ottelussa selvinnyt suomalainen. Hän kilpaili ottelun lisäksi menestyksekkäästi myös 3. Danin liikesarjoissa selviten pudotuspelinä käytävän kilpailumuodon puolivälierään saakka.

Lisäksi muoniolaissyntyinen, nykyisin Vierumäellä opiskeleva Samuli Rossi voitti hopeamitalin miesten 2. dan -liikesarjoissa ja oli 63-70kg:n ottelusarjassa aivan mitalisyrjässä selviten puolivälierään. Näille sijoille 5-8 ylsivät myös rovaniemeläiset Jutta Jakkila 3. Danin naisten liikesarjakilpailussa ja Julia Pätsi 2. Danin liikesarjoissa. Lisäksi Pätsi oli erikoistekniikkamurskauksessa sijalla 7.

Muita MM-edustajia Lapista olivat Jouni Heikkinen (Rovaniemi), Henni Ylimäinen (Tornio), Antti-Pekka Alaperä (Tornio, juniori), Juuli Keränen (Tornio, juniori), Leevi Ulvinen (Tornio, juniori).

Luokittelu: